Janna Smit

“Ik ben Janna en ik woon in Dokkum. Mensen noemen mij ook wel gedreven, ik ben gek op foto’s en een sociaal dier! Ik werk nu drie jaar voor ProWurk, waarbij ik eerst als accountmanager werkte, toen vestigingsmanager in Dokkum werd en nu mijn eigen vestiging run in Surhuisterveen (It Fean).

Dit werk bevalt me echt perfect, waarschijnlijk omdat ik vroeger ook HRM heb gestudeerd. Ik denk altijd mee wat ik voor de werknemers kan betekenen. Samen met Janneke zorg ik ervoor dat er nieuwe opdrachtgever en werkgevers komen voor onze nieuwe sollicitanten, zodat ons aanbod interessant en aantrekkelijk blijft. Daarnaast brainstormen we erg veel over nieuwe dingen die voor ProWurk interessant kunnen zijn. Voordat ik bij ProWurk kwam heb ik zeven jaar voor Rabobank gewerkt op de HR-afdeling, waarna ik naar een ander uitzendbureau ging en uiteindelijk dus bij ProWurk Dokkum uitkwam.”

 
De diversiteit

“Elke sollicitant is uniek in wat ze doen of, heel belangrijk, waar zij blij van worden. Daarom wil ik heel goed luisteren naar onze nieuwe sollicitanten om ze op een plek in te zetten, waar zij zich thuis voelen. Waar ik zelf heel erg mee bezig ben is het vakgebied van Transport & Logistiek en Productie. Wat daar zo mooi aan is, is dat er een diversiteit van kandidaten te zien is van chauffeurs tot operators of productiemedewerkers. Natuurlijk worden we hier bij ProWurk helemaal blij als we een sollicitant of uitzendkracht kunnen helpen met een mooie plaatsing. Toch richt ik me vooral op de opdrachtgevers en word ik echt heel erg enthousiast als we een leuke en nieuwe opdrachtgever hebben gevonden, waar onze sollicitanten aan de slag kunnen.”

 
Vijf afspraken verder…

“Het leukste aan mijn werk, wat mij tegelijkertijd ook een erg voldaan gevoel geeft, is dat ik na bijvoorbeeld een aantal koppen koffie bij een nieuwe opdrachtgever, deze opdrachtgever toch weet over te halen om samen te werken met ons en onze potentiële werknemers. Ik heb het zelfs een keer meegemaakt dat ik vijf keer op afspraak ben geweest en ik toen pas dit bedrijf had overgehaald om met ons samen te werken. Zo kan een nieuwe opdrachtgever mijn hele dag goed maken!”

 
Mijn HR-ervaring

“Daarnaast vind ik het interessant dat we soms zelf ook nieuwe mensen aan het werk krijgen, waarbij ik mijn HR-ervaring dan kan gebruiken of zelfs uit kan breiden en weer meer kan leren. We willen heel graag een ProWurk 2.0 realiseren in de omgeving van Drachten, zodat we nog meer opdrachtgevers en uitzendkrachten kunnen helpen met een baan en de ervaring die ik jarenlang heb opgedaan, allemaal toe kan passen in die vestiging.”

Terug naar overzicht