Rienk Prins

Ik ben Rienk. Ik werk als intercedent bij ProWurk en ik help jou met het zoeken naar een nieuwe uitdaging! Zelf ben ik begonnen met werken bij Hellema in Hallum, omdat ik daar toevallig woonde. Op een gegeven moment was ik op zoek naar iets anders.

De start bij ProWurk

Uiteindelijk ben ik bij ProWurk gaan werken, wat ervoor zorgde dat er een wereld voor mij openging. Voor de tijd bij ProWurk heb ik mijzelf heel erg persoonlijk ontwikkeld en ben ik uiteindelijk doorgegroeid tot een teamleider en zelfs manager functie. In totaal heb ik dit twee jaar gedaan. Na deze twee jaar ben ik dus met ProWurk in contact gekomen en heb ik via ProWurk gewerkt voor een telecombedrijf. Alhoewel het op het eerste gezicht leek dat ik daar goed op mijn plek zat, was dit toch niet zo. Toen ben ik samen met Janneke om tafel gegaan om bij ProWurk te komen werken. Na een aantal gesprekken hadden zowel ik als Janneke er vertrouwen in dat het goed zou komen en uiteindelijk mocht ik aan de slag voor mensen die in dezelfde schoenen stonden als ik zelf toen ik nog niet voor ProWurk werkte.

Eerste indrukken

Mijn kracht is vooral om te laten zien waar ik goed in ben en in kan uitblinken, maar tijdens mijn eerste gesprekken met Janneke kwam dit niet dermate naar voren dat ze mij direct aan wilde nemen. Daarom wil ik aan iedereen meegeven dat de eerste indruk bij een sollicitatie, de belangrijkste is en dat je vanaf het begin moet laten zien dat je iets ècht graag wil, als dat zo is! Ik help bedrijven zoals Storteboom, Heiploeg en Koopmans om aan nieuwe mensen te komen en wat ik zo fijn vind bij het samenwerken met deze bedrijven is dat ik vooral persoonlijk contact heb met hen. Dat geldt ook voor andere bedrijven. De ene keer spreek je de eigenaar wat het bedrijf zelf en in een ander geval heb je een afspraak met een medewerker van personeelszaken. Dat maakt en houdt mijn werk afwisselend.

Daarnaast doe ik voor de vacatures van ProWurk, de intake namens klanten en bedrijven. Je zou kunnen zeggen dat ik het cirkeltje rond maak van jou als kandidaat tot jouw toekomstige werkgever! Enerverend en uitdagend daaraan is dat we het als team samen doen en klanten uit de brand willen helpen.

Ieder bedrijf en mens is anders

Het meest bijzondere aan mijn werk is dat ik mensen kan helpen aan een nieuwe baan. Persoonlijke gesprekken maken mijn dag echt goed! Ook ga ik wekelijks langs bedrijfen en wat ik daar gaaf aan vind, is dat ik een kijkje in de keuken mag nemen en allerlei bedrijfsculturen mag ervaren. Van grote tot de kleinere bedrijven; ieder bedrijf is anders! En juist dat verschil is mooi om mee te werken.

Laatst vroeg iemand mij wat het leukste, gekste, grappigste of meeste bijzondere was wat ik ooit had meegemaakt tijdens het werken voor ProWurk. Dat moet de rondleiding zijn geweest bij Storteboom. Dat is een kippenslachterij en een hele bijzondere tak van sport. Ik heb namelijk ontzettend veel respect voor dit bedrijf. Hoe zij te werk gaan, hoe hard deze mensen werken en de omvang van dit bedrijf, heeft een ontzettende, onuitwisbare en positieve indruk achtergelaten bij mij. En alhoewel het bedrijf enigszins een imagoprobleem heeft, viel het mij 200% mee hoe Storteboom te werk gaat!

Terug naar overzicht