Hoe gaat prowurk om met de veiligheid op de werkvloer?

ProWurk is VCU gecertificeerd, omdat wij veiligheid heel belangrijk vinden. Dit betekent dat we voor aanvang van de werkzaamheden de te gebruiken pbm's, de risico-inventarisatie en de beheersmaatregelen met je bespreken. Dit bespreken wij vervolgens met de HurdeWurker. Wij voegen onze eigen veiligheidsinstructie hier aan toe. Zo doende kunnen wij een complete en duidelijke veiligheidsinstructie met de HurdeWurker doornemen. 

Wat is een vcu-certificering?

De kans is groot dat je dit begrip nog niet eerder hebt gehoord. Het is namelijk speciaal voor uitzendorganisaties. VCU staat namelijk voor Veiligheid-gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Dit is een norm die in Nederland is ontwikkeld en bedoeld is voor uitzendbureaus die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven.

Deze norm is dan ook afgeleid van de VCA-norm, wat is zijn beurt weer staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het doel van de VCU-norm is dat risicovolle werkzaamheden gezond en veilig worden gedaan. Het is voor ons als ProWurk natuurlijk belangrijk dat wij het VCU-certificaat hebben. Veiligheid voor onze uitzendkrachten en dus voor jou nemen wij erg serieus.

Het borgen van de veiligheid

Om ervoor te zorgen dat wij de veiligheid bij onze uitzendkrachten waarborgen volgen wij een procedure hiervoor. Deze bestaat uit meerdere onderdelen, zoals het gebruiken van PBM's, beheersmaatregelen en veiligheidsinstructies. Voordat jij begint bij een opdrachtgever kom je bij ons langs en geven wij jou de benodigde informatie.

Voor elke opdrachtgever kan er een andere procedure zijn. Wissel je dan ook van opdrachtgever, dan krijg je nog een keer instructies van ons. Zo weet je zeker dat je de risico's op je nieuwe werkplek kent!