Hoe ziet het re-integratie protocol van prowurk eruit?

Bij ProWurk werken wij met een re-integratie protocol om zo een HurdeWurker weer aan het werk te krijgen. Beide steken we onze handen uit te mouwen om ervoor te zorgen dat je weer aan de slag kan!

Het is al vervelend genoeg dat je ziek bent als HurdeWurker, je wilt natuurlijk aan de slag! Mocht er een langdurige ziekteverzuim dreigen dan willen we met een re-integratie protocol jou helpen om weer aan de slag te kunnen.

Het re-integratieproces

Dit is een vast proces waar ProWurk en de HurdeWurker beide actief aan meewerken. Het doel is om zo snel mogelijk weer volledig aan het werk te kunnen. Zodra de HurdeWurker beschikbaar is voor die re-integratie, zal de verzuimmanager dit per mail doorgeven. De HurdeWurkers die langzaam weer meer mogen doen zijn ook terug te vinden in de wekelijkse mailing. 

Wat als er volgens de bedrijfsarts mogelijkheden zijn tot re-integratie?

De verzuimmanager informeert de vestiging over de mogelijkheden en beperkingen en geeft hierbij aan wat de opbouw dient te zijn. De zieke HurdeWurker wordt op kantoor uitgenodigd door ons team om de terugkoppeling van de bedrijfsarts te bespreken. Op basis van de terugkoppeling van de bedrijfsarts en het gesprek, wordt er door de verzuimmanager in samenspraak met de werknemer een plan van aanpak opgesteld voor de re-integratie (eventueel met sollicitatieplicht). 

Re-integratie spoor 1

Is het eigen werk passend of passend te maken of is er een ander passend werk beschikbaar binnen het bedrijf?

De accountmanager bespreekt dit met de klant en maakt schriftelijk heldere afspraken. Deze afspraken dienen schriftelijk bevestigd te worden. Denk hierbij aan de functie, opbouwschema, het aangepaste tarief en de duur van het aangepaste tarief. 

Re-integratie spoor 2

Is er passend werk bij een ander bedrijf?

De accountmanager gaat opzoek naar passend werk. De HurdeWurker krijgt een sollicitatieplicht en dient zelf actief opzoek te gaan naar passend werk. Indien nodig helpt de recruiter bij het opstellen van een CV. Dit alles wordt gemonitord door de verzuimmanager.