Ondertussen bij Prowurk

Janneke Rauwerda, oprichter van ProWurk begon haar bedrijf in 2012 op een bovenverdieping in Veenklooster. De intake gesprekken met kandidaten voerde ze aan de stamtafel in het café op de beneden verdieping. Anno 2018 staat er nog steeds een tafel centraal. Nu op het kantoor aan de Rondweg Noord in Dokkum, met drie vaste medewerkers en een stagiaire in dienst.

Interne verbouwing

Janneke: “Hier in Dokkum hadden we aanvankelijk twee kleine ruimtes. Het team is in de tussentijd flink uitgebreid en we kwamen al snel werkplekken tekort. We hebben net een interne verbouwing achter de rug en daarmee vier ruimtes gecreëerd die soepel in elkaar overlopen. Zo kunnen we optimaal samenwerken en kun je je ook even afzonderen als het nodig is”. De huisstijl van ProWurk voert de boventoon in het kantoor. Door de wand met fotobehang waan je je tegelijkertijd in de binnenstad van Dokkum.

Stamtafel

Bij binnenkomst staat ‘de’ tafel centraal. In een huiskamersfeer zonder computers. Janneke: “In Veenklooster merkte ik dat de stamtafel een positief effect had op de mensen waar ik een gesprek mee had. Die informele en ongedwongen setting wilde ik behouden. Wij willen weten wat iemand beweegt, wat zijn of haar potentie is en wat doelen voor de toekomst zijn. Door aan de tafel te gaan zitten met een kop koffie en zonder verdere afleiding, kunnen we – zonder alleen naar het CV te kijken – zoveel mogelijk te weten komen. Kandidaten horen het gevoel krijgen dat we tijd voor ze maken en oprecht geïnteresseerd zijn”.

Laagdrempelig

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt groeit ProWurk gestaag door. “Het lukt ons goed om kandidaten te leveren. We stellen ons zo flexibel mogelijk op, dat is onze kracht. En dit doen we echt met z’n allen. Iedereen gaat er 100% voor”. De flexibiliteit vertaalt zich in het toegankelijke karakter van ProWurk. Contact opnemen kan per telefoon, via chat of app of door gewoon naar kantoor te komen. Janneke: “De drempel moet zo laag mogelijk zijn. Kandidaten kunnen hier altijd binnen lopen voor een kop koffie. En willen ze graag meteen met pen en papier inschrijven dan is dat geen probleem. Kortom, de informele sfeer blijft de basis van het bedrijf. ProWurk ziet kandidaten als een klant. Iedereen is bekend bij naam en gezicht, bij ten minste één van de medewerkers van ProWurk.

Ontwikkelingen

Janneke volgt graag de trends op het gebied van automatisering. “Achter de schermen doen we alles digitaal. Straks hebben we een training over een nieuw systeem voor de kandidaten. Dit systeem zorgt ervoor dat er op functie en regio kan worden gezocht. Zo wordt werk zoeken via ProWurk nog makkelijker.

Kerst

Het eind van 2018 nadert en Janneke en haar team zijn al druk bezig met kerstpakketten voor alle flexkrachten. Ieder jaar is dit weer een flinke klus. Janneke: “De kerstpakketten maken we zelf. Hierdoor kunnen we ons eigen gevoel erin stoppen. Ook weer een dankbare taak. En heel erg leuk om te doen!”.