Rtv nof sport- & ondernemingsverkiezing 2016 wederom groot succes

De show werd geopend door muziekschool Opus3 uit Dokkum, die een bombastisch stuk ten gehore brachten. De toon voor een spectaculaire show was meteen gezet. Presentatoren Bouke Koning en Herman Douwe van der Heide leidden de avond in goede banen en kondigden de verschillende categorieën aan.

De eerste categorie was ‘Sporttalent van het jaar’. Hierin kwam Marijke Groenewoud als winnaar uit de bus. Zij heeft vele successen behaald met skeeleren en schaatsen. De prijs werd mogelijk gemaakt door Houtbouw Hiemstra uit Twijzel. Wielrenner Hartthijs de Vries en inline-skater en schaatser en inline-skater Gerrie van Lingen grepen helaas naast de prijs. Het volledige artikel over Marijke Groenewoud kunt u hier vinden.

Na een kort interview met de jury voor de sportprijzen, volgde de categorie Starter van het jaar. YnStyle uit Buitenpost, Gasterij Manjefiek uit Kollum en Stadshap uit Dokkum waren de genomineerden. De prijs werd mogelijk gemaakt door accountants- en belastingadvieskantoor Van Wieren & Vellinga. Gasterij Manjefiek mocht deze prijs in ontvangst nemen. Eigenaren Adèl en Andrea Basta waren ongelooflijk blij en trots. Klik hier voor het volledige artikel over Gasterij Manjefiek.

Dansschool eMotion uit Dokkum verzorgde een emotioneel optreden en wist het publiek te ontroeren, voordat de volgende categorie werd aangekondigd. Deze categorie was Sporter van het jaar. De genomineerden waren wielrenster Anouska Koster, fierljepper Bart Helmholt en krachtsporter Kelvin de Ruiter. Net als in 2015 ging Anouska Koster er met de prijs vandoor, die werd gesponsord door BoGroNed. Ook 2016 was voor Anouska een goed jaar, waarin ze onder andere de Nederlandse titel op de weg behaalde. Het gehele artikel kunt u vinden via deze link.

Presentator Herman Douwe van der Heide hield een kort interview met wethouder Jelle Boerema van Kollumerland c.a. en burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel. Na dit gesprek was het tijd voor de categorie Ondernemer van het jaar, waarin Martin Sinia van BKS Elementen werd uitgeroepen tot winnaar. Het bedrijf van Martin Sinia is sinds 2013 gevestigd in Dokkum en loopt qua innovaties voorop in de regio. De sponsor van deze prijs is Rabobank, waarvoor ook Janneke Rauwerda – de Poel van ProWurk in Dokkum en Feico Westra van Westra Interieur in Burgum genomineerd waren. Klik hier voor het gehele artikel.

Tijdens een kort interview met voorzitters Lutske van der Wal van RTV Kanaal 30 en Herman de Hoop van RTV NOF vanuit de regiewagen, kreeg men een kijkje achter de schermen. Daarna was er een optreden van niemand minder dan Gerrie Dantuma. Ze zong een nummer van haar nieuwe EP. Vervolgens werd de aanmoedigingsprijs voor de G-sport uitgereikt aan KV Flamingo’s uit Buitenpost. Het G-team van deze korfbalvereniging bestaat uit 12 fanatieke spelers. Zij namen enthousiast de prijs in ontvangst en waren blij met de extra aandacht voor hun sport. Voor meer informatie klikt u hier.

Voor het eerst werd dit jaar de Cultuurprijs uitgereikt. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging in de cultuursector. Zonder dat ze wist waarom zat Atsje Lettinga in het publiek en werd ze uitgeroepen tot winnaar van deze prijs. Met de Muzykpleats biedt ze verschillende diensten aan en maakt ze diverse muziekproducties. Ook is ze erg actief bij culturele producties. Atsje was enorm verrast toen ze de prijs in ontvangst mocht nemen. Het gehele artikel kunt u hier lezen.

Uiteraard werden de mensen in de zaal ook betrokken bij de uitreiking. Zo waren er vlaggetjes van de Dokkumer Vlaggen Centrale uitgedeeld waarmee het publiek mee kon doen aan een spel. Er werden stellingen voorgelegd die met waar of niet waar beantwoord konden worden. Nynke Kloosterman was de winnaar van het spel en mocht een vleespakket van Slagerij van Poele uit Feanwâlden in ontvangst nemen. In het RTV NOF Magazine stond een SMS actie vermeld waarmee een fiets van Meindert Fietsspecialist viel te winnen. Uit de vele deelnemers was Jilles Meinema de winnaar en nam de fiets in ontvangst. Hierover kunt u hier meer lezen.

Daarna was het tijd voor de één na laatste categorie: Onderneming van het jaar. Van den Berg Isolatiehandel uit Marrum, Kollumer Koerier uit Kollum en Haitsma Beton uit Kootstertille waren de genomineerden. Ook in deze categorie kon er maar één de winnaar zijn. Haitsma Beton werd de gelukkige winnaar. Directeur Wim Cornello nam onder luid applaus de bokaal in ontvangst. Haitsma Beton heeft een gevestigde naam in de regio en heeft het afgelopen jaar onder andere een belangrijke rol gespeeld in de aanleg van de Centrale As. Voor het volledige artikel klikt u hier.

De laatste categorie was ‘Sportploeg van het jaar’. Ook in 2016 zijn er weer verschillende teamprestaties geleverd, maar die van HAVIC C1 werd bekroond met deze extra titel. Het korfbal combinatieteam van Harkema en Invictus uit Kollum werd twee keer ongeslagen kampioen in de Hoofdklasse C, zowel in de zaal als op het veld. Ook op de Nederlandse kampioenschappen pakten ze beide titels. Voetbalploeg WTOC en Beach Soccer team VIOD waren ook genomineerd in deze categorie. Meer informatie kunt u lezen in dit artikel.

Met een afsluitend optreden van Gerrie Dantuma bleef het nog lang onrustig in Partycentrum Old Dutch in De Westereen. Heeft u de live tv-uitzending gemist? Geen nood! U kunt de gehele uitzending terugkijken.