Video: genomineerd voor ‘ondernemer van het jaar’

Feico Westra – (Westra-Interieur)

Feico Westra begon 20 jaar geleden met hout bewerken bij Pilat & Pilat in Twijzel. Al snel ontdekte men dat hij een neus had voor het ontwerpen van mooie houten meubels. Begin 2005 vond hij het tijd voor zijn eigen onderneming en in 2011 betrok hij zijn huidige pand in Burgum. In zijn meubelfabriek geeft hij leiding aan 15 mensen. Ondernemer Westra heeft met zijn unieke ontwerpen in heel Nederland en België naam gemaakt. Zo heeft deze wâldpyk in hart en nieren Noordoost Fryslân op de kaart gezet met zijn meubelmerk Artisew.

Janneke Rauwerda- de Poel – (ProWurk)

Met haar passie voor mensen heeft de jonge onderneemster Janneke Rauwerda- de Poel in 2012 ProWurk opgericht. Het bedrijf gevestigd in Dokkum matcht, monitoort en traint personeel met als doel om prestaties te verbeteren. Momenteel zendt ProWurk zo’n 45-65 uitzendkrachten uit. ,,Het werk houdt voor ons niet op wanneer een uitzendkracht is geplaatst, dan begint het pas!”, vertelt Janneke enthousiast. Van een zolderkamertje in Veenklooster is Rauwerda- de Poel met haar bedrijf ProWurk doorgegroeid naar een stabiele onderneming gevestigd in Dokkum.

Martin Sinia – (BKS Elementen)

BKS Elementen houdt zich bezig met de toelevering van houten prefab elementen voor de woning en utiliteitsbouw door geheel Nederland. Ondernemer Martin Sinia begon in 2006 in een loods in Ternaard met één timmerman. In 2013 besloot hij om het vervallen pand van de failliete spuitbusfabrikant Enna Aerosols in Dokkum te kopen. Qua innovatie loopt het bedrijf voorop in de regio, het beschikt over zeer moderne software en vakbekwaam personeel. Ondanks de hevige concurrentie in de bouw is BKS Elementen uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf in de regio met 25 werknemers.

Vorig jaar ging Reijer den Hartog uit Kollum er met de prijs vandoor. Wie wint deze editie? Stemmen kan door hier te klikken.