Janneke Rauwerda - de Poel

Mijn naam is Janneke en in 2012 ben ik ProWurk begonnen. Jaren heb ik in de horeca gewerkt, waarbij ik uiteindelijk zelfs leidinggevende was in een restaurant. Uiteindelijk kwam een vriendin van mij naar me toe, die mij vroeg of de uitzendbranche niks voor mij was. Tegen die tijd was ik 21 en dacht ik bij mijzelf: ‘’Janneke, wat wolst no dwaan? (Janneke, wat wil je nu doen?)’’. Mijn voorkeur was om in de omgeving van Dokkum te blijven, omdat ik inmiddels volledig was ingeburgerd in deze omgeving.

VAN WERKNEMER NAAR WERKGEVER

Na een aantal jaren dacht ik: ‘’Misschien kan ik dit wel anders.’’ Dat was het begin van ProWurk! “Ik ben wederom een tijd de horeca ingegaan, om mijn plannen uit te schrijven voor ProWurk en ben uiteindelijk keihard aan de slag gegaan om mijn eigen ambities na te jagen samen met iemand anders! Na een lange tijd samen te hebben gewerkt, hebben we ervoor gekozen om ProWurk verder te laten groeien door mij alleen. Een hele stap voor mij, want ik moest alles ineens zelf gaan regelen. Iets wat aan het begin van een crisis niet zonder slag of stoot gaat! Toch, 8 jaar later, kan ik niets anders zeggen dan dat mij gelukt is; een crisis overwinnen. Ik wilde mensen helpen aan een baan en dat op mijn eigen manier en met mijn eigen visie. Prachtig!”

 

HET BEGON ALLEMAAL IN VEENKLOOSTER…

“Dit speelde zich in de tijd van 2012 – 2013 allemaal af in Veenklooster, waar we op een zolderkamer zijn begonnen met het koppelen van uitzendkrachten aan werkgevers. Deze zolderkamer zat boven een café dat diende als zorginstelling, waar minderbegaafde mensen ons met koffie en thee bedienden. Het unieke aan deze werkplek was, dat ik altijd mijn intakegesprekken in deze kroeg voerde, aan de stamtafel. Een dagelijks, prachtig beeld met de beste intakegesprekken; mannen en vrouwen die bij binnenkomst direct aan de bar gingen zitten voor een gesprek. De gesprekken die ik hier met uitzendkrachten heb gevoerd, zijn de beste gesprekken die ik ooit heb gevoerd! Gesprekken aan de stamtafel, oog-in-oog met lekkere koffie. Dat is precies wat we bij ProWurk, tot op heden, nog steeds graag met jou willen delen!”

GRUTSK OP PROWURK

“Het contrast met een aantal jaren geleden is nog steeds bijna hetzelfde. Ik ben geen baas bij ProWurk, ik ben een collega van iedereen. We proberen hier bij ProWurk niet te denken in manager en medewerkers, maar we doen het hier met zijn allen. Dat is ook wat ons uniek maakt; we zijn persoonlijke, nuchtere en gezellige collega’s van elkaar. Natuurlijk moet er wel eens met de vuist op tafel geslagen worden, maar dat is overal hetzelfde. Wij werken hier voor elkaar en met elkaar, met als doel zoveel mogelijk mensen een goede baan aan te bieden waar ze zich gelukkig voelen. Daarbij wil ik ook weten wat er op de werkvloer gebeurt. Ook ik heb regelmatig de werktelefoon mee naar huis, mensen appen mij, ik neem de telefoon op en ook ik sta nieuwe sollicitanten te woord. Het hoort erbij. Het leuke aan ons team is dat iedereen verschillend is. In werktempo, in taal of op sociaal gebied. We kunnen bijvoorbeeld heerlijk lachen om Frisismen: ‘’Het komt wel klaar’’. Het mooie is dat we elkaars verschillen als kracht gebruiken. Daarnaast heb ik een obsessie met escaperooms en daar neem ik iedereen in mee. Een ultiem teamuitje!”

 

VERTROUWEN

Waar ik ontzettend blij van word is dat onze opdrachtgevers soms zoveel vertrouwen in ons hebben dat ze ons op ons woord geloven dat een medewerker helemaal bij hun past. Volgens mij heeft dit alles met eerlijkheid te maken. Ik, maar ook we, stel(len) eerlijkheid voorop, want eerlijk duurt het langst! Sommige opdrachtgevers komen nu nog wel eens terug, omdat we in het verleden eerlijk tegen ze zijn geweest als we geen mensen voor ze hadden. ’We waarderen dat jullie eerlijk tegen ons zijn geweest en daarom hoop ik dat ProWurk nu voor een nieuwe klus mensen voor ons heeft.’’

Terug naar overzicht